Obs! Du måste tillåta att cookies sparas för att denna webbplats skall fungera som avsett.

Mjuka lyft - Rundsling, bandsling och bandstroppar!

Sling och stroppar, mjuka lyftredskap!

 

Mjuka lyftredskap används när man behöver lyfta ömtåligt gods och när man vill kunna snara lasten vid lyft. Mjuka lyftredskap kan vid behov kombineras med andra godkända lyftkomponenter. Mjuka lyftredskap har låg egenvikt i förhållande till sin bärighet och en mjuk anliggningsyta mot godset. Redskapen är flexibla då de kan kopplas runt lasten på många olika sätt. Mjuka lyftredskap är tillverkade enligt EN 1492-1 och EN 1492-2 och är färgkodade för att du enkelt ska kunna avgöra maximala arbetsbelastningen WLL (Working Load Limit)

För att säkerställa maximal livslängd på mjuka lyftsling bör alltid kantskydd eller slitskydd användas på gods med skarpa kanter.

Rundsling, bandsling och bandstroppar tillverkas av polyester, en polymer (plastmaterial) med mycket goda egenskaper för lyft och lastsäkringsändamål.

 

Rundsling består av en lastbärande slinga av polyesterfiber med ett skyddshölje av ett eller två lager polyesterduk. Slinget är ändlöst och används ibland tillsammans med lyftkrokar eller schacklar. Vi har rundsling med eller utan sidsöm och rundsling med dubbel skyddsduk har högre slitstyrka. Slinget mått anges 1 m/2 m som betyder att slingets EWL är 1 meter och totala omkretsen är 2 meter.

rundsling

Bandsling består av ett vävt polyesterband som sys ihop till ett ändlöst sling. Användningsområdet är ungefär detsamma som för rundsling men är ett enklare redskap med begränsningar till lättare lyft. Slinget mått anges 1 m/2 m som betyder att slingets EWL är 1 meter och totala omkretsen är 2 meter.

Bandsling

Bandstropp är ett vävt band med sydda öglor i ändarna. Stroppen används ofta när man vill fördela trycket mot lasten så mycket som möjligt. Bandstroppen har en jämn och platt anläggningsyta mot lyftgodset vilket är bra när man behöver lyfta gods som är ömtåligt. Öglorna är förstärkta vilket ger längre livslängd. Bandstroppens EWL mäts ögla till ögla.

Bandstropp